Chantal Uijtdehaag

Chantal Uijtdenhaag

Ergotherapeut / Handtherapeut

Ergotherapeut/handtherapeut Chantal Uijtdehaag studeerde in 2003 af als ergotherapeut in Rotterdam aan de HRO. Ze is sindsdien werkzaam als ergotherapeut in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Na enige jaren ervaring op gedaan te hebben startte ze in 2008 haar eigen ergotherapiepraktijk in Terneuzen: Ergotherapie Terneuzen en Paramedisch Centrum Beethoven in Terneuzen. Hier worden mensen behandeld met eerstelijn handproblematiek en mensen met algemene (chronische) klachten. Sinds april 2019 is ze ook werkzaam bij het Hand en Pols Centrum Terneuzen als handtherapeut. De afgelopen jaren heeft Chantal haar specialisaties gericht op sensorische informatieverwerking, Acceptance and Commitment Therapy (cognitieve gedragstherapie volgens ACT) en progressieve neurologische aandoeningen.

Zij heeft gekozen voor dit beroep omdat het in de ergotherapie draait om betekenisvolle activiteiten die voor iedere persoon uniek zijn. Door de brede blik en de aanpak op maat ervaart zij elke dag afwisselend.

Chantal: “Ik hou van uitdagingen en vind kwaliteit en betrokkenheid belangrijk. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen waarden in het leven. De relatie met een cliënt is van grote waarde om een goed passende behandeling/revalidatietraject te kunnen geven. Het draait uiteindelijk om zelfstandigheid in activiteiten die voor de cliënt belangrijk zijn”.