Marjolein

Marjolein Wind, MSc, CHT-nl

Ergotherapeut / Handtherapeut / Vestigingsmanager

Handtherapeut/ergotherapeut Marjolein Wind studeerde in 2000 af aan de Hogeschool van Amsterdam.

Al vanaf haar eerste stage in het ziekenhuis, al heel wat jaren geleden, werd ze ‘gegrepen’ door dit prachtige vak waarbij alles samenkomt: de fascinerende gecompliceerde anatomie van de hand en pols, een enorme dosis aan specialistische kennis en creativiteit. Ze kan haar praktische kant en handvaardigheid volledig benutten op het gebied van het maken van aanpassingen en spalken. Het maken van diverse spalken voor kleinere en complexere aandoeningen is haar specialisme.

Omdat geen hand en geen dag hetzelfde is, vindt zij dit vak zo leuk en inspirerend. Het belang van een goede handfunctie is essentieel en het gemis daarvan heeft een grote impact op het dagelijks leven. Daarom ervaart ze het begeleiden en adviseren van patiënten als een enorme uitdaging.

Naast het werk binnen het HPCA geeft ze les aan therapeuten die de opleiding handtherapie volgen en geeft ze les in het maken van spalken. Om zichzelf uit te dagen en haar kennis te verbreden en te verdiepen heeft ze haar master in de handtherapie afgerond aan de Universiteit van Derby in Engeland.

Sinds 2020 is ze vestigingsmanager en binnen deze rol zorgt ze voor verbinding, teamspirit en is ze verantwoordelijke voor de dagelijkse praktijkvoering.