image

Nettie Koekebakker, CHT-nl

BIG: 69034159704

Fysiotherapeut / Handtherapeut /

Nettie Koekebakker studeerde fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie Jan van Essen in Amsterdam. Zij begon haar loopbaan als fysiotherapeute in 1979 in het Wilhelmina Gasthuis en Binnen Gasthuis, vanwaar zij in 1981 mee verhuisde naar het AMC. Door haar voorkeur voor een holistische benadering van haar patiënten ontstond een interesse in de haptonomie en in 1985 heeft zij de Opleiding Haptotherapie in Berg en Dal afgerond.

Geleidelijk ontwikkelde zich haar passie voor de handtherapie en in 1990 stond zij aan de basis van de oprichting van het handenteam van de afdeling revalidatie in het AMC. Vanuit dat team werkte zij later als handtherapeutisch consulente op de afdeling plastische chirurgie.

Ze heeft zich gespecialiseerd tot handtherapeute door het volgen van de NPI hand- en polscursussen, diverse spalkencursussen en de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam.

In 2007 heeft ze naast het werk in het ziekenhuis, de zelfstandige praktijk voor handtherapie “4hands” opgericht. Vanaf datzelfde jaar was zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Push CMC I orthoduimbrace die in 2010 op de markt gekomen is. In 2013 heeft zij de opleiding voor oedeemtherapie (MLDV) afgerond.